Metaverse arsa alma konusunda son zamanlarda birbirinden farklı içerikler karşımıza çıkıyor. Özellikle Facebook CEO’su pardon artık Meta oldu. Meta CEO’su Mark Zuckerberg beyefendinin girişimlerinden sonra fazlasıyla gündeme gelen metaverse konusunu ele alalım istedim.

Aslında 3-4 yıldır hayatımızda yer alan metaverse’in bilinirliği son aylarda daha da arttı. Bunu takip eden bir diğer mevzu da web 3.0 coinler. Bizim bu yazımızda üzerinde duracağımız konu metaverse olacak.

AXS, ENJ, SAND, MANA, ATLAS ve ALICE en çok bilinen metaverse coinleri olmakla birlikte 40’ın üzerinde bu amaça hizmet eden coin bulunmakta.

Metaverse nedir?

Türkçe anlamı sanal evrendir. İnsanların fiziksel değil zihinsel olarak kendilerini bulduğu arttırılmış gerçeklik uygulamalarının yer aldığı dijital evrendir.

Decentraland’da arsa alma

Metaverse Arsa - Decentraland - Tüm alanlar
Decentraland’da bulunan tüm alanlar

Metaverse arsa alma konusunda her ekosistemin farklı özellikleri olmakla beraber mantık hep aynıdır. Bu yüzden Decentraland (MANA) üzerinden anlatacağım. MANA’nın güncel fiyatı yazıyı yazdığım şu dakikalar itibariyle 3.34 $ civarında. Şimdi arsa nasıl alınır onu inceleyelim. decentraland.org adresine girdikten sonra mobil cüzdanınız var ise WalletConnect ile QR kod okutarak sisteme giriş yapıyoruz. Daha sonra avatarınızı oluşturuyorsunuz.

Metaverse Avatar

Oyunun merkezi Genesis. En değerli arsalarda burada haliyle. En az alım miktarı 16×16 yani 256 metrekare. Bunun gibi toplamda 90 binin üzerinde yer açmış Arjantinli yapımcılar.

Metaverse arsa nasıl alınır?

Şimdi gelelim arsa alma işleminin nasıl yapılacağına. Üst menüden marketplace linkine tıklıyoruz. Sayfanın en üstünde Yeni eklenenler itemler var. Aşağı inerek Parcels and Estates kısmına geldiğimizde satılık parsel ve arsaları görebiliyoruz. Hemen sağında View All linkine tıklayarak bütün haritayı açarak satılık yerleri tespit edebiliriz. Yeşil olanların en ortadaki genesis dediğimiz yer. Diğer tüm yeşillerde muhtemelen yapımcıların. Mavi alanlar büyük firmalar tarafından kapatılan yerler. Bizi ilgilendiren ise açık mavi alanlar. Bunlar satılık yerler. Satın almak istediğiniz yerin üstüne geldiğinde fiyatı mana cinsinden yazıyor. Satılık yerleri listediğimde en uygun yerin 4187 MANA yani 14 bin dolar civarı olduğunu gördüm. 177 bin Türk Lirası 🙂

Arsamızı aldık diyelim. Hoş arsa almak biraz zor parsel diyelim biz ona. En az iki parselin birleşmesi ile arsa adını alıyor. Şimdi ne yapacağız? Builder sekmesinden arsanızı şekillendirebilirsiniz. Ardından daha yüksek fiyatlara satışa koyabilirsiniz. Ya da fiyatların daha da yükselmesini bekleyebilirsiniz. Tercih sizin.

Yazdıklarımın hiç birisi yatırım tavsiyesi değil, bilgilendirme amaçlıdır.

Diğer yazımı okumak için Metaverse mi? Nereden, nasıl başlasam?

(Visited 5 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir