Metaverse demişken, En aktif web sitesi serüvenim mustafaak.org domaini ile kurduğum blog zamanı idi. Gerçekten çok uğraşıyordum. Güncel bilgileri, bildiklerimi yazıyordum. O zamanlar internette geçirdiğim zaman hayli fazlaydı. Şimdi iş yoğunluğu, aile, çocuklar derken pek fırsat olmuyor maalesef. En büyük sıkıntım dediğim gibi zaman. Onu da bulduğumda tereddüte düştüğüm bir konu var.

Nereden başlasam?

Bu konu çok zorlanıyorum. Temayı hazırlayıp başlamayı düşündüm ancak içerik olmayınca en güzel tema bile boş kalıyor. Yazmaya başlasam diyorum o zamanda görsel bir çekicilik yok. Fazlasıyla kararsızım anlayacağınız.
Siteyi kurduğumdan bu yana default temalardan biriyle idare ediyorum. Kendime güzel bir tema da buldum. Elementor, redux gibi frameworkler işi fazlasıyla kolaylaştırmış şimdilerde. Geçmişte tema yapmak çok büyük eziyetti ama artık bu fw’ler ile çok basit şekilde siteler şekillenebiliyor. Belki kendi temamı sıfırdan bile yaparım.
Selçuk abilere göre içerikte, tasarımda önemli. Ama ben içeriğe ağırlık vermeyi, kaliteli bilgileri aktarmayı hedefliyorum. Bu düşünceden hareketle tasarımı ikinci plana öteledim desem yanlış olmaz.

Neler mi olacak?
O zaman içerikleri şekillendirmeye başlayalım. Mesleğim fotoğrafçılık olarak bilinse de eski bir “webmaster”ım. Yazılımdan ziyade tasarım üzerine yoğunlaşmış, programlama dillerinden ASP’yi öğrenmiş ancak geliştirememiş, hazır sistemlere dönmüş bir webmaster. Onlarca web sitesi yapmışımdır. Şimdi adları bile aklıma gelmez. Daha sonra gazeteciliğe geçiş yaptığım için bildiğim bir çok şeyi de unuttum. Kendime yetecek kadar site kurabiliyor, grafik tasarım yapıyorum. Video editleyebiliyorum. Gazetecilik ve televizyonculuk (özellikle televizyonculuk) mesleğine dair de yapılabilecek her şeyi hemen hemen yaparım. Çalıştığım kurumda fotoğrafçı kadrosunda görev yapıyorum. Ama yılbaşından bu yana kurduğumuz web tv’de teknik yönetmenlik yapmaktayım. Canlı yayın sistemlerine hakimim.

Metaverse en önemli konulardan

metaverse evreni

Kripto paralar ile haşır neşirim. Metaverse gündemimizde olacak. Doğrudan siyasetin içinde olsam da siyaseti hiç işlemeyeceğim. İnsanların ihtiyaç duyduğu bilgileri buraya aktaracağım. Belki yaptığımız tv programlarından da alıntılar yer alır. Zamanla ilgi çeken içeriklere yöneleceğim.
ilerleyen süreçte uzmanlık alanlarım hakkında videolar da üretmeyi düşünüyorum. Yazmaya başlayacağım ilk konularn arasında metaverse var. İlerleyen günlerde yeni yazılarda görüşmek üzere.

Okuyun: Metaverse arsa nasıl alınır?

(Visited 4 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir