Koronavirüs salgının ilk günlerinden bu yana, esnek çalışma döneminde bile aktif olarak çalışan birisi olarak bugüne kadar hastalanmamış olmak benim için mucizeydi. Ama Covid-19 beni de yakaladı. Nihayetinde bende vaka sayısı içinde yer aldım..

Geçtiğimiz hafta başında şehir dışına çıktım. Yolculuk yaptığım araçta sadece 4 yolcu vardı. Gittiğim yerde de maksimum 6 kişiyle görüştüm. Nereden bulaştığını tespit etmeye çalıştığımda kuluçka süresi geldi aklıma ve yolculuk ile alakalı değil öncesinde covid-19 virüsünü kaptığımı anladım.

Cumartesi günü arkadaşlarla bir mekanda bir kaç saat oturduk. Isıtıcı zaman zaman kapandığından akşamında boğazımda başlayan ağrıyı buna bağladım. Pazar günü hafif boğaz ağrısı ile geçti. Ertesi gün boğaz ağrısı şiddetlendi.

Covid-19 PCR testi süreci


Pazartesi için iş yerinden izin aldım. Salı günü işyerine gittim ve test olmaya gideceğimi söyledim. Test verip eve geçtim. Doktor birkaç ilaç yazdı. Ama PCR testi negatif çıkarsa almamı söyledi. Bende sonucu beklemeye başladım. Sabah 09:30 gibi test vermiştim. 14:00 gibi arandım ve testimin pozitif çıktığını, ilaç istersem getireceklerini söylediler. İlacı istedim. Ancak çevremde ilaçla ilgisi kötü öyküsü olan yakınlarımın tavsiyesi üzerine içmedim. Ağrı kesiciler ile günü bitirdim. Sırt ağrısı dayanılmaz derecede değildi. Ama hafifte değildi. Baş ağrısı, boğazda yanma derken tat kaybı da hissettiğimi anladım.

Üşütmeden kaynaklı basit bir üst solunum yolu enfeksiyonu sandığım durum Koronavirüs gerçeğiymiş. İzole olun deseler bile evde eşim ve iki çocuğum var. İster istemez temas oluyor. O yüzden ne kadar dikkat edilse de 100 metrekarelik bir evde hava ile bulaşan bu virüs mutlaka onlara da sirayet edecektir. Ayrı odada yatarak önlem alabiliyorum sadece.

Aşı önemli

Covid-19 Türkiye’de yaklaşık 2 yıl önce görülmeye başlanmıştı. İşim gereği ilk günlerden itibaren pandemi ile ilgili çalışmaları fotoğraflamak için sahadaydım. Başlarda ülkemizde virüsün boyutu ile ilgili net bir veri olmadığından çok büyük önlemler alıyorduk. Ama aşıların artmasıyla süreç bizi maskesiz gezmeye kadar getirdi. 2 biontech aşısı olmuş, 3. sünü de 07 Ocak gününe randevu almıştım. Maalesef pozitif olduğum için olamayacağım şimdilik.

Eskisi gibi korunmuyoruz

Toplum olarak en başta gösterdiğimiz özeni maalesef artık göstermiyoruz. Bunu bir kez daha anladım. Ben maske takmasam da mesafeye ve temizliğe özen gösteriyordum. Biriyle tokalaşmak zorunda kaldıysam elimi dezenfekte etmeden bir yere dokunmuyordum. Kalabalık ortamlarda tabii ki takıyordum maskemi. Ama  gel gelelim ki virüse yakalandık.

Covid-19 Sürecim

Bu kısımda gün gün hastalıkla ilgili yaşadığı olumlu olumsuz gelişmeleri yazacağım.

1.Gün – 01.01.2021

Hafif boğaz ağrısı oluştu.
Önemsenmeyecek kadar hafifti.

2. Gün – 02.01.2021

Boğaz ağrısı şiddetlendi.
Kuru öksürük boğazımı tahriş etti.
İştahsızlık başladı.

3. Gün – 03.01.2021

İşe gitmem gerekiyordu.
Sabah kalktığımda baş ağrısı, boğazdaki ağrı ve halsizlik olunca izin aldım.
Sırt ağrısını da pas geçmeyeyim.

4. Gün – 04.01.2021

İş yerine gittim.
Kimseyle temas etmeden test vermeye gideceğimi söyledim, arkadaşla hastaneye gittik.
Gerekli muayene yapıldı sonra test oldum.
Öğleden sonra pozitif olduğum bilgisi geldi.
Ağrılar devam ediyordu.

   5.Gün – 05.01.2021

Baş ağrısı kalmadı. Belki sürekli ağrı kesici almamdandır.
Tat kaybı başladı. Akşam yemek yerken eşime yediğimiz şeyin lezzetli olup olmadığını sordum. O güzel dedi. Ama ben tat alamıyordum. Gazoz içmiştim asit ve şeker tadından başka birşey almadım. Koku almada sıkıntı yok.
İştahsızlık azaldı.

6. Gün – 06.01.2021

Genel olarak daha iyiyim.
Boğazımda bir acı tat var.
Sırtımda ince bir ağrı.

Arkad’ın nasıl zengin olduğunu öğrenmek ister misiniz? O halde Birikim nasıl yapılır? yazımı okumalısınız.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir